Männen kom efter publiceringen in till receptionen på Rättscentrum i Malmö och anmälde sig själva. Foto: TT

Två åtalas för våldtäkt – anmälde sig själva efter bildpublicering

Uppdaterad
Publicerad

Två män åtalas för våldtäkt mot en kvinna i Folkets park i Malmö på nationaldagen. De anmälde sig själva hos polisen sedan bilder på dem från en övervakningskamera hade offentliggjorts.

Kvinnan utsattes mot sin vilja för en handling som är jämförbar med samlag, skriver åklagaren i stämningsansökan. Åklagaren understryker att kvinnan på grund av berusning var i en särskilt utsatt situation och att hon blev fasthållen av de två männen.

Kvinnan filmade själv männen när de kom fram till henne och hon har också en ljudfil från händelsen, som åklagaren kommer att använda som bevisning. Flera personer blev också vittnen till det som skedde.

Polisen skickade ut filmen

Efter händelsen skickade polisen ut en film på två män som misstänktes för överfallsvåldtäkten i Folkets Park. Männen kom efter publiceringen in till receptionen på Rättscentrum i Malmö och anmälde sig själva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.