Två barn föll från tredje våningen

Uppdaterad
Publicerad

En tvåårig pojke och en fyraårig flicka fördes till sjukhus efter att de fallit ut genom ett lägenhetsfönster på Arildsgatan i centrala Malmö.

Pojkens skador uppgavs till en början vara livshotande. Senare under kvällen meddelades att han var på bättringsvägen.

– Hans skador är allvarliga men läget är stabilt och inte livshotande. Flickan har också allvarliga skador, uppger polisens informatör Stephan Söderholm till SVT Nyheter Skåne.

Enligt polisen har barnen fallit ut genom ett lägenhetsfönster på Sorgenfri i Malmö. Det rör sig om två syskon, en tvåårig pojke och en fyraårig flicka. Med i lägenheten fanns åtminstone ett annat syskon.

– Inga vuxna befann sig i lägenheten, säger Stephan Söderholm.

Händelsen inträffade klockan 16.30 på torsdagseftermiddagen. Mycket folk samlades på platsen och såg när barnen fick vård på plats innan de kunde föras till sjukhus. Enligt de första uppgifterna ska en av dem varit medvetslös.

Området kring Arildsgatan är avspärrad.

Ingen gripen

Polisen rubricerar händelsen som vållande till kroppsskada, men det innebär inte nödvändigtvis att något brott begåtts. Ingen är misstänkt i nuläget.

Barnens pappa är medtagen till förhör, men bara för att kunna hjälpa till.

– Han är inte misstänkt, säger Stephan Söderholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer