Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den 12-åriga flickan knivhöggs i benet i samband med ett rån på en stadsbuss. Nu döms de två rånarna till fängelse. Foto: Fritz Frederik Schibli

Två döms till fängelse efter att ha knivhuggit 12-årig flicka

Uppdaterad
Publicerad

Två personer döms till fängelse efter att rånat två flickor i 12-årsåldern på en buss i Malmö i april. En av flickorna skadades allvarligt i samband med rånet när en av de nu dömda högg henne i låret med en kniv.

De två flickorna var på bussen tillsammans med en tredje kamrat när två svartklädda och delvis maskerade personer kom fram till dem. De krävde att få deras mobiltelefoner och visade knivar som de sa att de skulle använda om flickorna vägrade eller skrek. Det hela slutade med att rånarna fick med sig en mobil och att en av flickorna fick ett kraftigt knivhugg i ena låret.

Har fortfarande ont

Nu döms en 21-årig man och en 22-årig kvinna till fängelse för rånet och knivskärningen. I sin dom skriver tingsrätten att det faktum att rånoffren är barn gör att man ser extra allvarligt på brottet. Enligt ett rättsintyg kunde knivhugget ha varit livshotande eftersom det var så djupt och nu efter nästan ett halvår har flickan fortfarande ont i benet.

Båda nekar

Mannen döms mot sitt nekande till fyra och ett halvt års fängelse. Kvinnan säger att hon var så drogpåverkad att hon inget minns av dagen. Tingsrätten anser att det är bevisat att det är hon som finns med på övervakningsfilmen från bussen och hon döms till tre år och nio månaders fängelse. De två ska också betala skadestånd till den knivhuggna flickan och till flickan som blev rånad på sin telefon.

Så här rapporterade vi när det hände:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den skadade flickan är förd till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart. Foto: Fritz Frederik Schibli

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.