Rånarna var beväpnade med pistol och försökte tvinga till sig gods från mannen. Foto: Anders Magnusson

Stor polisinsats efter rånförsök med pistol

Uppdaterad
Publicerad

Natten till lördagen skickades polis till Kollegiegatan i Malmö där en person blivit hotad med pistol av två personer på moped. Männen greps och är misstänkta för försök till grovt rån och vapenbrott.

Det var vid klockan 00.30 i natt som en 27-årig man utsattes för rånförsök av två män. De lyckades inte få med sig något från platsen.

– Efter händelsen får vi samtal om pågående cykelstöld där någon fått syn på två män på moped. När vi kommer till platsen väljer männen att inte stanna, säger Stephan Söderholm, på polisens ledningscentral.

Personen som ringde ska ha sett en svart moped med två unga män, varav den ena höll i en bultsax. Männen på mopeden ska visa sig vara samma män som de som försökte råna 27-åringen tidigare under kvällen.

Med hjälp av polishelikopter greps sedan den 19-årige mopedföraren. Han är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt drograttfylleri och narkotikabrott/eget bruk.

Den 18-årige passageraren försvann från platsen. Efter en husrannsakan i en lägenhet i Trelleborg senare under natten greps även han.

– De här två personerna ska även ha varit inblandade i ett ytterligare brott tidigare på kvällen, men det har jag inga uppgifter om ännu, säger Stephan Söderholm, på polisens ledningscentral.

Båda männen är misstänkta för försök till grovt rån och vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.