Två gripna efter väpnat rån mot minderårig i Eslöv

Uppdaterad
Publicerad

Två maskerade personer ska ha hotat pojken med ett pistolliknande föremål i Eslöv under fredagskvällen. Rånarna fick med sig hans mobiltelefon och hörlurar. Männen kunde senare gripas efter att ha spårats genom en app i den stulna telefonen.

Larmet inkom till polisen vid 17.26. Polis skickades till järnvägsstationen där en minderårig pojke under femton år blivit utsatt för ett väpnat rån av två maskerade män.

Gärningspersonerna försvann från platsen och polisen hade inga spår.

Vid sjutiden kontaktade pojkens föräldrar polisen och berättade att de med hjälp av en spårningsapp såg att mobilen rörde sig längs en väg söder om Höör.

Två tonåringar greps

Polisen kunde då följa mobilens position och stanna ett fordon på riksväg 23 vid Rävninge. Mobiltelefonen hittades i fordonet som flera personer färdades i. Två pojkar i tonåren greps misstänkta för grovt rån.

– Gripandet gick väldigt lugnt till. Eftersom vi kunde följa mobilens positionering var det bara att stoppa bilar som färdades på den sträckan, säger Rickard Lundkvist, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.