Foto: Johan Nilsson/TT

Ingen gripen efter rån och rånförsök i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

En frisörsalong i Kristianstad utsattes under sen fredagseftermiddag för ett rån. Bara en timme senare drabbades ett gatukök på andra sidan staden.

Två maskerade gärningsmän beväpnade med pistol gick vid 17.20 in i en frisörsalong på Näsbychaussén i Kristianstad och ska där ha hotat en anställd och två kunder. De två gärningsmännen ska ha tilltvingat sig telefon och kontanter.

– De lämnar till fots. Vi har ingen misstänkt och ingen gripen, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.

Polisen skickade hundpatrull till platsen för att försöka spåra upp rånarna men utan resultat.

Rånförsök i Charlottesborg

Bara en timme senare får polisen in larm om en pågående händelse vid ett gatukök på Långebrogatan i stadsdelen Charlottesborg i Kristianstad. Uppringaren uppger för polisen att två maskerade och mörkklädda personer står utanför gatuköket och tittar in i butiken. Det beskrivs också för polisen att det ser ut som att en har ett vapen i händerna.

Även dessa två personer försvinner till fots från platsen. De ska ha krävt att få ut kontanter men inte lyckats då kassaapparaten inte gick att öppna.

Liknande tillvägagångssätt

På lördagsmorgonen har polisen fortfarande inga misstänkta eller gripna varken för rånet eller rånförsöket.

– Det är samma modus i båda de här fallen. Två män med någon typ av maskering och med pistolliknande föremål. Vi kan inte blunda för att det kan finnas ett samband mellan de två händelserna, säger Kim Hild på polisens ledningscentral på lördagen.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig till 11414 om de har sett något i samband med händelserna som kan vara av intresse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.