Polisens tekniker genomsöker brottplatsen på Segevång. Foto: TT/Johan Nilsson

Polisen utreder två våldtäkter med flera gärningsmän på kort tid

Uppdaterad
Publicerad

Malmöpolisen går nu ut med information om två separata våldtäkter som ska ha ägt rum i Malmö den senaste tiden. I båda fallen rör det sig om flera misstänkta gärningsmän.

Det första våldtäkten ägde rum på Segevång i lördags när en kvinna blev misstänks ha blivit våldtagen av flera män vid en lekplats i ett grönområde. Polisen var under torsdagen på platsen för att göra en stor brottsplatsundersökning.

Det andra fallet rör en våldtäkt på Sigtunagatan, vid Södervärn, i Malmö natten till onsdag.

Enligt Rickard Lundqvist, presstalesman på polisen, kommer polisen med anledning av dessa våldtäkter vidta flera åtgärder och insatser under helgen för att försöka lösa dessa brott. Exakt vilka åtgärder vill man inte berätta. Malmöpolisen kommer också förstärka med extra utredare för att komma längre i dessa utredningar.

– Vi är mycket intresserade av allmänhetens observationer från dessa platser under de aktuella tidpunkterna, säger Rickard Lindqvist till SVT Nyheter Skåne.

Personer som har uppgifter uppmanas att ringa till polisens växel på 11414 eller på in på polisens hemsida där det finns en tipsportal.

Enligt polisen finns i nuläget inga kopplingar mellan de två våldtäkterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.