Tvingade barn att posera naken vid 50 tillfällen

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man från östra Skåne döms till fängelse efter att ha tvingat en flicka från norra Sverige att vid minst 50 tillfällen skicka nakenbilder till honom. Mannen hotade att våldta flickan om hon inte skickade bilderna.

Mannen pressade flickan vid upprepade tillfällen att ta bilder av sexuellt poserande natur och skicka dem till honom. Vid minst 40 tillfällen hotade han att våldta henne om hon inte skickade bilder. Han har bland annat skickat bilder på hennes hus till henne för att visa henne att han vet var hon bor.

Använde flera identiteter

Mannen använde sig av två identiteter när han hade kontakt med flickan: en vuxen man och en tjej i yngre tonåren. Den kvinnliga identiteten användes för att få flickan att tro att hon hade en vän som hon kunde anförtro sig åt. På så sätt kunde han förmå henne att fortsätta hålla kontakten med den manliga identiteten.

Händelserna pågick mellan augusti och november 2016. På grund av rädsla skickade flickan nakenbilder på sig själv nästan dagligen under perioden. Bilderna bestod dels av helkroppsbilder, dels av bilder på hennes underliv. Han ska även ha tvingat henne att ta bilder där hon tog på sig själv.

Medveten om flickans ålder

Flickan ska ha varit väldigt rädd för att gå ut själv och att vara ensam hemma. Hon kände sig inte trygg någonstans. Hon mår fortfarande väldigt dåligt psykiskt av händelserna.

Flickan var vid tillfällena 13 och 14 år gammal. Mannen erkänner gärningarna och ska ha varit medveten om flickans ålder.

Han döms nu till ett år och elva månaders fängelse för 50 fall av utnyttjande och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, samt sexuellt ofredande. Mannen ska även betala skadestånd om 30.000 kronor till flickan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.