Tyst minut för de mördade lärarna i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Ett par hundra Malmöbor samlades på tisdagseftermiddagen till en tyst minut för Malmö latinskolans två lärare som misstänks ha mördats av en elev på måndagskvällen.

Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) höll ett kort tal tillägnat skolans lärare, elever och familjer.

Körsbärsträden vid stadshuset i Malmö har precis slagit ut. Det är vår men stämningen i folksamlingen präglas av sorg. Ett par hundra människor har samlats till en tyst minut för de två lärare som mördats på Malmö latinskolan kvällen innan.

– Det är ett brutalt dåd man tänker aldrig, aldrig skulle kunna hända. Det är med stor sorg mina och andras tankar går till de drabbade, deras nära och kära, personalen och eleverna på skolan, sa kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), till SVT Nyheter Skåne på tisdagseftermiddagen, och fortsatte:

Skoldådet i Malmö

– Det finns stöd att få och man ska inte dra sig för att be om hjälp om man känner sorg och oro.

Hur ska eleverna orka gå tillbaka till skolan efter det som hänt där?

– Det är en förfärlig situation och det är just därför stöd finns och det måste också få finnas där så länge de behöver, sa Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Hör Stjernfeldt Jammeh (S) berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skoldådet i Malmö

Mer i ämnet