Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Statsminister Ulf Kristersson (M) besökte under onsdagen synagogan i Malmö och pratade med församlingsmedlemmar. Foto: Johan Nilsson/TT

Ulf Kristersson (M) på plats i Malmö: ”Djupt bekymrad över antisemitismen”

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Ulf Kristersson (M) besökte synagogan i Malmö under onsdagen för möte med Judiska församlingen. Väl där fick han höra judar i staden berätta om sina känslor och upplevelser under den rådande situationen.

– Jag är bekymrad över den antisemitism som frodas, säger Ulf Kristersson.

Under onsdagsmötet samtalade Ulf Kristersson med judar i Malmö som vittnade om ökad oro för sin egen säkerhet efter terrorklassade Hamas attacker mot Israel.

– Jag är mycket bekymrad över de hot som judar utsätts för. De beskriver hur judiska barn trakasseras. Det är ovärdigt Sverige, säger statsministern.

Barnfamiljer oroar sig

Fredrik Sieradzki, talesperson för Judiska församlingen i Malmö, menar att framför allt föräldrar i barnfamiljer är oroade för sina barn.

– Bara att lämna barnen på skolan på morgonen. Kommer det att hända någonting? Kommer de bli trakasserade? Kommer de bli hotade? Den oron är väldigt påtaglig, säger Fredrik Sieradzki.

Se och hör mer från Ulf Kristerssons besök i Malmö i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.