Sju personer har anhållits misstänkta för mordförsök, efter att en man hittats allvarligt skadad i Skäggetorp i Linköping i samband med larm om skottlossning. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Ung man knivskuren i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

På lördagsförmiddagen upptäcktes vad som kan vara blodspår på Lidls parkering i Kristianstad och området spärrades av. Polisen undersöker nu kopplingar till en knivskuren man som vårdas på sjukhuset i Kristanstad.

– Det finns inget som tyder på att det inte är humant blod, säger Fredrik Bratt, på polisens ledningscentral.

Strax efter midnatt kom det in en man till akuten i Kristianstad som hade allvarliga skador efter att ha blivit knivskuren.

– Varken de som körde in honom eller han själv är speciellt intresserade av att prata med oss, säger Fredrik Bratt.

Polisen vet därför inte var han har blivit skadad, men det kan bli aktuellt att göra en topsning av mannen för att se om det är hans blod på parkeringen.

– Vi vet inte om det finns något samband men det är viktigt att vi jobbar utifrån det. Det här är det enda grövre våldsbrott vi har haft den senaste tiden, säger Fredrik Bratt.

Den knivskurna mannen är känd av polisen sen tidigare. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.