Skiss av den planerade flaggparken i Malmö Foto: Little Big Malmö

Upprop: Vad med och sponsra flaggpark i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Stiftelsen Little Big Malmö planerar att bygga en flaggpark i Malmö med 201 nationsflaggor. Detta för att hylla stadens alla olika nationaliteter. Nu vill man få malmöborna att donera pengar till flaggstängerna.

Flaggparken är planerad att byggas i stadsdelen Varvsstaden och initiativet välkomnas av kommuntyrelsens ordförande.

– Jag tycker att det är helt fantastiskt med en plats som synliggör och hyllar den globala staden Malmö och alla malmöbors nationaliteter, säger Katrin Stjenfeldt Jammeh, ordförande kommunstyrelsen i Malmö.

Men för att projektet ska kunna bli verklighet krävs frivilliga donationer. Varje flaggstång kostar 15.000 kronor och nu uppmanar stiftelsen Little Big Malmö, som kommer att bygga och underhålla flaggparken företag, grupper och individer att skänka pengar.

– Läget för parken är perfekt. Varvsstaden förvandlas just nu från gammalt till nytt. Det är bara viljan som begränsar. Med tillräckligt många donationer kan vi bygga en installation som hyllar alla Malmöiter, säger Finnur Sverrisson, initiativtagare till Little Big Malmö.

Förhoppningen är att flaggparken ska kunna invigas om två månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.