Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Richard Panzar, enhetschef leverans och affärsområde buss på Skånetrafiken, säger att väderproblemen i kollektivtrafiken ska vara över under eftermiddagen men att det kan dyka upp följdförseningar. Foto: Firas Razak och Skånetrafiken

Oväder gav stökig dag i den skånska kollektivtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Regnet och blåsten har gjort att kollektivtrafiken ställs in på flera sträckor i Skåne under måndagen. Först klockan 16 beräknas alla tåg och bussar rulla igen.

Skånetrafiken skriver på sin hemsida att Trafikverket beslutat att stänga av vissa tågsträckor av säkerhetsskäl.

Det gäller sträckorna Ystad-Simrishamn och Eslöv–Teckomatorp-Ramlösa. Tågen på sträckan Eslöv–Teckomatorp–Helsingborg och omvänt kör en annan bana mellan Lund och Ramlösa, med extra uppehåll i Kävlinge och Landskrona. Mellan Ystad och Simrishamn och Eslöv och Helsingborg kommer bussar att köra via mellanstationerna.

Inställda bussar

Skåneexpressen mellan Skanör och Malmö och mellan Helsingborg och Örkelljunga är inställda, Skanörlinjen fram till 14 och Helsingborgslinjen till klockan 14. Linjebussen mellan Huaröd och Tollarp är inställd fram till klockan 14. Ett par andra linjer som var inställda i morse har börjat köra igen.

På sin hemsida skriver Skånetrafiken att resenärerna måste räkna med förseningar i busstrafiken och att avgångar kan bli inställda med kort varsel.

– Även om det ser ut att bli bättre i eftermiddag kan det bli följdförseningar, säger Richard Panzar, enhetschef leverans och affärsområde buss på Skånetrafiken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.