Den man som greps och anhölls har nu häktats misstänkt för mordet i Vallby tidigare i veckan. Foto: Mikael Nilsson

Man häktad misstänkt för mordet i Vallby

Publicerad

Den man som greps misstänkt för ett uppmärksammat mord i Vallby utanför Hammenhög tidigare i veckan häktades på fredagseftermiddagen. Mannen är misstänkt för mord.

Efter ett explosionslarm anlände polis till en plats i Vallby på Österlen i tisdags. Väl på plats anträffades en död man utomhus, i anslutning till ett nedbrunnet uthus.

Efter en massiv polisinsats greps några timmar senare en man på en liten ort någon mil från brottsplatsen. Mannen anhölls samma dag, misstänkt för mord.

Tingsrätten gick på åklagarens linje

Häktningsförhandling tog därefter vid under fredagen och åklagare Henrik Steen yrkade på att den anhållna mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Den häktade ställde sig däremot nekande till brott. Ystads tingsrätt gick på åklagarens linje.

Det råder fortfarande en del oklarheter kring det misstänkta mordfallet och åklagaren kan inte avslöja mycket.

I häktningsframställan anges tidpunkten för mordet till någon gång mellan den 4 och 5 februari. Kan ni säga något om när och hur mannen avlidit?

– Vi fortsätter att utreda kring när döden inträffat. Även dödsorsaken är en del av detta och vi ska försöka fastställa det så bra vi kan, säger Henrik Steen.

Fortfarande oklart vad som hänt

Polis larmades ut på larm om en eventuell explosion på förmiddagen den 5 februari och upptäckte på plats ett nerbrunnet Attefallshus och den avlidne. Men huruvida branden hänger samman med dödsfallet är oklart.

– Det kan jag inte uttala mig om i nuläget, säger Henrik Steen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer