Eivor har fått tillbaka fem av de sex valparna som rånarna stal. Foto: Henrik Nordell / SVT

Misshandlades brutalt och rånades på sina valpar

Uppdaterad
Publicerad

Rånarna band och slog Eivor Nilsson. Sedan stal de sex av hennes golden retrievervalpar. Idag väntas fem personer åtalas för inblandning i rånet.

Valprånet på en kennel utanför Kristianstad inträffade den 9 januari i år. De maskerade rånarna misshandlade Eivor Nilsson och band henne med silvertejp. Sedan stal de valparna som bara var sju veckor gamla.

– Jag visste inte att de stal valparna, det fick jag veta efter några timmar på sjukhuset, säger Eivor Nilsson, kennelägare.

Förfalskade handlingar

Valparna misstänks ha sålts vidare av gärningsmännen genom ett fiktivt namn och med hjälp av förfalskade handlingar.

Efter tips från polisen kunde de misstänkta rånarna gripas och nu väntar åtal. Två män misstänks för grovt rån, en kvinna för medhjälp till rån och ytterligare två kvinnor är misstänkta för häleri. Under måndagen lämnar åklagaren in åtalet och därefter väntar rättegång.

– Det känns jobbigt, nu ska jag ju få se förövarna och allt kommer att komma över mig igen, säger Eivor Nilsson.

”Ville tjäna pengar”

Fem av de sex valparna har hittills återfunnits och bor hemma hos sin matte i Önnestad. Den sjätte valpen letar polisen fortfarande efter.

Har de misstänkta gärningsmännen stulit valpar förr?

– Nej, det finns nog inte någon som stulit valpar på det här sättet. De ville nog tjäna pengar, men så gick det åt skogen, säger åklagare Christofer Ramkvist.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.