Friheten är den största fördelen med ”vanlife” menar Lova Brodin och Johan Kristensson i Malmö. Foto: Andreas Irebring

De bygger sitt eget semesterboende på fyra hjul

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Sverigesemester för många i sommar. Malmöparet Lova Brodin och Johan Kristensson bygger sin egen husbil och ska leva ”vanlife” under sin semester i år.

– Fördelen med att ha semester på det här sättet är att det är kul även innan semestern, med själva bygget. Sedan är det ju en frihet att kunna åka runt som man vill, säger vanbyggaren Johan Kristensson i Malmö.

”Vanlife” skulle kunna beskrivas som en sorts livstil eller semester på hjul. Du glider runt i din egenbyggda husbil och stannar på de platser du vill besöka.

– Man vill ha det lite mer nerskalat och enkelt. Jag tror det är många som saknar det när man bor i en lägenhet i stan och jobbar väldigt mycket. Det är den där längtan att kunna ta sig ut, säger Lova Brodin.

Premiärturen

Snart är det dags för premiärturen med ”Silverbullet” som de döpt sin van till. Till dess ska allt vara färdigtbyggt och på plats.

– Premiärturen går till Gotland. Tanken från början var att vi skulle till Norge. Men i och med corona har vi insett att vi inte kommer att kunna åka dit. Gotland är ju rätt fint också, säger Johan Kristensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.