Leslie Tay växte upp på Sofielund i Malmö. Foto: Janerik Henriksson/TT

Världspremiär i Malmö för ny film om Leslie Tay

Publicerad

”Leslie Brinner” får sin världspremiär i Malmö genom att öppna filmfestivalen Nordisk Panorama. Bakom filmen står återigen malmöbaserade regissören Stefan Berg som följt artisten i 15 års tid.

– Det känns som att filmen inte kan få ett bättre början på sitt liv än att öppna i Malmö och Nordisk Panorama, säger filmens regissör Stefan Berg till SVT.

Stefan Berg har följt Leslie Tay  länge, redan som 14-åring förekom han i regissörens dokumentär ”Pojkarna”. Stefan Berg följde sedan Leslie Tay under fyra års tid vilket resulterade i en andra dokumentär,  ”Leslie  -  killen som kommer att glänsa”, som hade premiär 2008. 

Stefan Bergs största projekt

Nu är regissören tillbaka med ”Leslie Brinner”. Ett projekt han själv beskriver som sitt ”största och kanske viktigaste någonsin”. Vi får här följa den nu 29-åriga Leslie Tay inför släppet av sitt efterlängtade debutalbum, blandat med scener från uppväxten.

– Vi har utgått från nutid och då hittat kopplingar bakåt från uppväxten i Malmö men ibland tvärtom där nyckelscener från det förflutna förklarar händelser i nutid. Vi har ju haft mycket material sedan tidigare att utgå från, säger regissören. 

Skildrar en tuff uppväxt

Leslie Tay växte upp på Sofielund i Malmö. En många gånger tuff uppväxt där mycket handlade om att hålla fast vid sina drömmar trots dåliga odds och risken att hamna i en kriminell bana.  

– Jag tycker den här filmen ligger bra i tiden med tanke på hur klimatet är i Malmö men också tiden vi lever i rent allmänt, säger Stefan Berg 

”Leslie Brinner” har premiär den 20 september på Nordisk Panorama.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.