Merzika Martinova ch Magnus Raz har längtat efter sol och värme, särskilt efter en tuff vinter under pandemin. Foto: Johan Dernelius/SVT

Vårväder och coronapandemi lockar till utehäng

Uppdaterad
Publicerad

Den meteorlogiska våren har kommit till delar av Skåne. I kombination med coronapandemin gjorde det fina vädret att många tog sig ut för att njuta av både sol och sällskap.

I veckan kom besked om ytterligare restriktioner för att bromsa spridningen av covid-19. Bland annat ska kaféer och restauranger stänga klockan 20.30. Dessutom tillåts inte restauranger och kaféer ha sällskap på köpcentra och varuhus.

Men samtidigt kom nyheten om att delar av Skåne nu har meteorlogisk vår. Ute på stan i Malmö märktes det att folk vill njuta av både sol och umgänge.

– Det är klart att man har längtat efter solen och att kunna vara ute, särskilt i sådana här tider när man har rört sig mellan kontoret och hemmet under hela vintern, säger Magnus Raz som är ute tillsammans med kärleken Merzika Martinova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.