92-åriga Karin blev uppringd av två olika män som utgav sig för att vara poliser, efter de senaste veckornas skottlossningar i Malmö är polisen oroliga för våldsvåg och fårägaren Henrik Johnssons lamm blev dödad av en varg. Foto: Erika Dahlin Jönsson, SVT/Mikael Nilsson/Henrik Johnsson

Veckans nyheter i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Missade du de lokala nyheterna i Skåne i veckan får du en ny chans här: 92-åriga Karin blev uppringd av två olika män som utgav sig för att vara poliser, efter de senaste veckornas skottlossningar i Malmö är polisen orolig för en ny våldsvåg, fårägaren Henrik Johnssons lamm blev rivet av en varg och en kvinna i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för mordförsök i Trelleborg.

Karin, 92, blev uppringd av två ”poliser” – sa att pengar stulits

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”De är samvetslösa!”, säger Karin om bedragare som försöker lura äldre. Hör mer i videoklippet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

En man som presenterade sig som polis påstod att pengar försvunnit från 92-åriga Karins konto. Innan hon hann ringa banken och kontrollera om det stämde ringde ytterligare en ”polis”.

Misstänkt mord i Malmö – polisen försöker stoppa nya våldsvåg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Mikael Nilsson

De senaste veckorna har en rad olika grova brott begåtts i Malmö, bland annat flera skottlossningar. Polisen försöker nu stoppa en våldseskalering.

Fårägaren: ”Rivna lammet låg 150 meter från gårdsplanen”

Fårägaren Henrik Johnsson i Killhult utanför Hörby drabbades av en vargattack. Han hittade ett rivet lamm 150 meter från gårdsplanen.

Mordförsök i Trelleborg – kvinna förd till sjukhus

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Området kring villan spärrades av för teknisk undersökning och polisen genomförde dörrknackning i området. Foto: Mikael Nilsson

En kvinna fördes till sjukhus med stickskador efter larm om bråk i en villa i centrala Trelleborg. En kvinna i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för mordförsök.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.