Glimåkrapojke har sålt majblommor för miljoner, pedagogerna döms för dödsolyckan under idrottslektionen i Falsterbo och Josefi, 18 år, tar hand om sin dementa pappa. Foto: SVT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Om du missade de lokala nyheterna i Skåne i veckan får du en ny chans här: 11-åriga Murhaf från Glimåkra har sålt majblommor för över 4,6 miljoner, tre lärare och en rektor i Falsterbo döms för 6-årige pojkens död under skolbad, armband ska sätta stopp för vilda valborgsfester i Lund.

Han förväntade sig några hundralappar. Nu har Murhaf Hamid i Glimåkra sålt majblommor för 4,6 miljoner kronor.

Efter påhopp och kärlek i sociala medier – nu har Murhaf sålt majblommor för miljoner

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När SVT träffade Murhaf Hamid på tisdagseftermiddagen fick han besked om att han sålt för 2,4 miljoner kronor. Några timmar senare var siffran uppe i 2,8 – och på kvällen var den uppe i 3,2.

Försäljningssuccén har skapat stor glädje hos riksförbundet, men också utmaningar med skattefrågor och hantering av rasism mot barn. Majblomman har aldrig varit med om något liknande.

– Det är chockerande, säger Åse Henell, generalsekreterare Majblommans riksförbund.

Tre lärare och en rektor döms för arbetsmiljöbrott efter att en 6-årig pojke drunknade under bad med Tångvallaskolan i Falsterbo.

Tingsrätten anser det bevisat att lärarna inte haft tillräcklig uppsyn över 6-åringen, och att rektorn brustit i sitt arbetsmiljöansvar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var i augusti 2020 som en 6-årig pojke drunknade under en badaktivitet i Falsterbo. Hör rådmannen Håkan Olaussen om domen mot lärarna och rektorn. Foto: SVT

Josefin Skaring drömmer om att bli modedesigner och är fast besluten om att nå dit. Men för ett år sen fick hennes pappa Ola en demensjukdom som förändrade bådas liv.

18-åriga Josefin tar hand om demenssjuka pappa Ola: ”Han är min bästa vän”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag tyckte det var världens undergång, att pappa kommer glömma mig. Han är min bästa vän, säger Josefin Skaring om när hon fick beskedet att pappa Ola hade en demenssjukdom. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Parentesen i Lund är känt för sina stora fester. Inför valborgshelgen har AF Bostäder därför bestämt att spärra av studentboendet och de som vill komma in behöver visa entréband.

Armband ska stoppa valborgsfesten från att spåra ur på studentboendet i Lund

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Iris Ehrengren visar upp armbandet hon kommer att behöva visa upp för att komma hem under helgen, en extrem åtgärd tycker hon. Foto: Otto Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.