Foto: Jenny Lagerstedt

Vellinge bästa skolkommun – igen

Uppdaterad
Publicerad

Lärarförbundet presenterar åter sin rankning över bästa skolkommun. Och två skånska kommuner finns med på tio-i-topp – Vellinge och Båstad.

För femte året i rad toppar Vellinge listan över bästa skolkommun.

– De kommuner som placerar sig bra har tydliga mål, koll på läget och har gjort medvetna investeringar. De har också en bra dialog med sina lärarorganisationer om vilka insatser och åtgärder som behöver komma på plats, säger Lärarförbundets Johanna Jaara Åstrand till TT.

Bästa skolkommun rankar inte enskilda skolor eller lärare. Istället tittar Lärarförbundet på hur kommuner har satsat på skolfrågor utifrån 13 olika kriterier.

På plats 17 finns Lund och Helsingborg landar på plats 20.

– I sanningens namn får relativt små förändringar i den egna eller andra kommuner effekt på rankningen. Och det viktigaste är inte rankningen i sig, utan att resultaten väcker diskussion, säger Johanna Jaara Åstrand.

Hela Lärarförbundets lista över bästa skolkommuner finns här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.