”Vellinge sysslar med social dumping”

Uppdaterad
Publicerad

Tomelilla kommun inleder en rättslig tvist med Vellinge som gäller placeringen av tre ensamkommande flyktingbarn.

–  I normala fall får vi information när vi placerar barn i varandras kommuner men det har vi inte fått från Vellinge innan de skickade tre barn till ett jourhem i vår kommun, säger kommunarådet Leif Sandberg (C) till P4 Malmöhus.

Kommunstyrelsens arbetsutskott tog på sitt möte under onsdagskvällen beslut om att driva frågan till förvaltningsrätten.

– Vi behöver få den här frågan prövad rättsligt. Det är inte okey att Vellinge behåller statsbidraget och skickar barnen till en av Skånes minsta kommuner och låter oss betala notan, säger Leif Sandberg.

Han poängterar att Tomelilla har ett gediget utredningsmaterial som de kommer att använda och om det behövs kommer de att driva frågan till högsta förvaltningsdomstolen, före detta Kammarrätten.

– Vellinge sysslar med social dumping och vi vill driva den här frågan vidare. Så här får det inte gå till, säger Leif Sandberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.