Karin Adalberth i Åkarp har nämligen byggt ett hus som producerar mer el än det förbrukar och med detta kan hon sälja sin överskottsel till ett högre pris.
För två år sedan besökte Sydnytt doktorn i byggnadsfysik Karin Adalberth. Hon var i full färd med att bygga det perfekta energihuset.
Och hon räknade med att på detta sätt bli av med elräkningarna.
Idag, två år senare, besöker vi henne igen och nu har hennes hus fått ett svartblänkande tak som både ger tillräckligt med el och varmvatten.
-Vi slapp ju också en kostnad när vi inte behövde lägga ett vanligt tak.
När vi går in i hennes modernt designade hus möts vi först av en hall med stängda dörrar vilket fungerar som luftsluss. Och om vi fortsätter in till toaletten får vi ett bevis på hur de tjocka väggarna ger charmigt djupa fönsternischer.
-Dom är cirka en halvmeter tjocka och kostar ju naturligtvis extra men isolering lönar sig alltid, säger hon eftertryckligt.
Värmen från solfångare, värmeväxlare och ev. kaminanvändning lagras i en tvåkubiks vattentank mitt i vardagsrummet. Hon ville inte ha den ute där den då kulle avge sin värme. Istället står den i mitt i vardagsrummet.
-Och jag tycker faktiskt den är snygg säger hon och skrattar gott.
Dom vattenburna solfångarna som samsas med takets solceller ger 68-gradigt vatten trots att yttertemperaturen idag är ca tio grader.
-Så ikväll får vi duscha oss med solvärme.
Men när detta solvärmda duschvatten hamnar i golvbrunnen innehåller den cirka 30 graders värme som i detta genomtänkta hus naturligtvis återvinns genom värmeväxlare som dock är dyra.
-Det är inte lönsamt för en ensam villa men i flerfamiljshus skulle det gå ihop.
Och även den utgående luften töms synnerligen effektivt på sin värme så att inluften faktiskt håller hela 20 grader utan annan uppvärmning.
Under den mörka svenska vintern räcker dock alla dessa åtgärder inte till och då kan en hederlig kamin som värms av pellets komma till användning.
Extra kostnaden för detta hus har varit 800 000 kr men 200 000 kr av detta täcks av statliga solcellsbidrag. Och dom extra 600 000 som Karin Adalberth lagt ut tror hon ska vara återbetalat på mellan 15 och trettio år.
-Det här är en investering för framtiden och för framtida generationer. Och elprisets utveckling är osäker. Vi blir ju relativt oberoende av denna.
I själva verket är den kommande genomsnittliga elprisökningen i Sydsverige rena vinstaffären för Karin Adalberth. För hennes hus har under de senaste två åren, trots dåligt väder, gett mer el än hon behöver. Så nu kan hon sälja dyrare.
-Ja det blir mer i plånboken efter detta, det är ju ett faktum, säger hon efter att ha lagt ut texten om att det trots allt inte är särskilt mycket.