Vinterbad blev kombinerat solbad i Malmö

Hela Sverige ligger täckt av snö – utom landskapen längst i söder. I Malmö passade en del trettondedagslediga rentav på att njuta av sol och bad...

Så till exempel slog goda vännerna Samuli och Mats, två av gästerna på Ribersborgs kallbadhus, till på årets första dopp i ett soldränkt Öresund.

Det var de långtifrån ensamma om – trots en lufttemperatur på blygsamma 8 minusgrader och bara snäppet varmare i vattnet.

– Härligt. Kallt men fantastiskt, summerade Samuli Örströmer efteråt.

Perfekt kombination

Enligt honom utgör kylan och det klara, molnfria vädret i själva verket en perfekt kombination i vinterbadssammanhang. Mats Andersson är böjd att hålla med.

– Dessutom snabbar det på själva proceduren. Sisådär en fem sekunder brukar vara en lagom tid i vattnet, sedan värker det i fötterna. Då får man upp och ta sig en bastu – och sedan är det på det igen, konstaterar han.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer