Sydnytt hos Hadilles familj – strax före läggdags

Uppdaterad
Publicerad

Blomsterbud har skickats och vännerna har ringt och gratulerat. Och inte minst medier har uppvaktat familjen i Broby. Hadille själv var på gott humör när Sydnytt hälsade på under måndagskvällen.

I Hadilles familjehem gladdes man åt migrationsdomstolens beslut.

Det här visar att man har lyssnat på oss, säger familjehemspappan Miklos Liewehr.

Utvisningen av Haddile

-Det här visar att man har lyssnat på oss, säger familjehemspappan Miklos Liewehr.

Men i familjehemmet är man väl medveten om att beslutet inte innebär något slutligt avgörande. Snarare är det startskottet för nya utredningar.

– Fortfarande är framtiden för Hadille oviss, understryker Miklos Leiwehr.

Advokat Carl-Olof Lindberg, som är Haddiles offentliga biträde, tycker att domstolen hade tillräckligt underlag för att bevilja permanent uppehållstillstånd.

-Oavsett vilket land mamman bor i, Frankrike eller Algeriet, så råder det synnerligen ömmande omständigheter som gör att Haddile bör få stanna i Sverige, säger han till TT.

Enligt Lindberg understryker FN:s barnkonvention, att särskild hänsyn ska tas till barns hälsa och graden av anpassning till den omgivande miljön.

-Hon fördes till sjukhus med livshotande skador och har därefter helt anpassat sig till de nya förhållandena. Hon har helt enkelt ingen anknytning till något annan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utvisningen av Haddile

Mer i ämnet