Räddningstjänsten på plats i centrala Vellinge med anledning av en brand i en industribyggnad. Foto: Johan Nilsson/TT

Kraftig rök efter storbrand i Vellinge – allmänheten varnades

Uppdaterad
Publicerad

En traktor började brinna inne i en industrilokal i Vellinge på onsdagen. Branden skapade kraftig rökutveckling och ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, utfärdades. Vid 19-tiden på onsdagskvällen var branden under kontroll och varningen hävdes.

Det var strax innan klockan 16 på onsdagen som räddningstjänsten larmades om branden i industrifastigheten.

– Vi har initialt en traktor som har börjat brinna inne i lokalerna, sen har vi fått spridning vidare i fastigheten, säger Rickard Nilsson, ledningsoperatör vid räddningstjänsten Syd.

Krafig rök i Vellinge

Flera enheter från räddningstjänsten är på plats och arbetar med att släcka branden. Enligt räddningstjänsten har branden spridit sig upp till taket och rökutvecklingen är stor. Byggnaden som brinner är ungefär 30 gånger 70 meter, enligt TT.

– Det är ett större antal räddningsresurser på plats, det är flera kommuner som samarbetar, säger Rickard Nilsson.

Brand under kontroll

Vid 19-tiden på onsdagskvällen uppgav räddningstjänsten att branden och rökutvecklingen var under kontroll.

– Det brinner fortfarande i byggnanden, primärt i takkonstruktionen. Men vi känner att vi har ett rätt så bra grepp om det och att det inte ska kunna sprida sig vidare, säger Joel Johansson vakthavande befäl vid räddningstjänsten Syd.

Ingen person ska ha kommit till skada men ett VMA har utfärdades i centrala delarna av Vellinge kommun under eftermiddagen. Alla i området uppmanades gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Varningen hävdes klockan 19.15 på onsdagskvällen.

Branden spred sig till byggnadens konstruktion och orsakade kraftig rökutveckling. Foto: Johan Nilsson/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.