Wallis Grahn blev 72 år. Hon var bland mycket annat känd från TV-serien ”Rederiet”. Foto: Malmö Stadsteater/SVT

Skådespelaren Wallis Grahn är död

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Wallis Grahn har gått bort, 72 år gammal. Hon arbetade många år på Malmö stadsteater och är bland annat känd för sina roller i tv-serierna ”Rederiet” och ”Wallander”.

Wallis Grahn föddes i Stockholm 1945 och utbildade sig på Scenskolan i Malmö mellan 1967 och 1970. Hon kom därefter att jobba många år som skådespelare på Malmö Dramatiska Teater, som senare blev Malmö Stadsteater.

”Vila i frid kära Wallis”, skriver Malmö Stadsteater på sin Facebooksida, på söndagen.

Grahn var verksam skådespelare inom både film, teater och TV. Hon är bland annat känd för rollen som Gerd i tv-serien ”Rederiet”, där hon spelade kallskänkan Gerd. Men också för roller i filmatiseringen av Henning Mankells Wallanderbok ”Den femte kvinnan” och i TV-serien ”Eva & Adam”.

Hon har även spelat i filmerna ”Den enfaldiga mördaren”, ”Morrhår och ärtor” och ”Hela härligheten”.

På Malmö Stadsteater där hon jobbade fram till 2005, medverkade hon bland annat i föreställningarna ”En doft av honung”, ”Vem är rädd för Virginia Wolf” och ”Bernardas hus”. Hon gjorde också många föreställningar på Stockholms stadsteater, Dramaten, Malmö musikteater och Riksteatern.

”Så mycket kul arbete vi gjort, så mycket du lärt mig, så mycket vi skrattat. Sån underbar skådespelerska och kollega. Fan att vi inte hann ses en sista liten gång. Kärlek. Och tomhet”, skriver skådespelarkollegan och regissören Lotta Ramel i ett Facebookinlägg.

Wallis Grahn blev 72 år gammal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer