Foto: Mikael Nilsson

Man skjuten utanför köpcentrum i Malmö – två gripna

Uppdaterad
Publicerad

En man är förd till sjukhus med ambulans efter att ha blivit skjuten vid Rosengård centrum. Polis har frihetsberövat två personer.

Polis och ambulans larmas till en parkeringsplats utanför Rosengård Centrum vid 12-tiden på lördagen. En man anträffades på platsen med misstänkta skottskador och fördes till sjukhus med ambulans.

Två frihetsberövade

Platsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning och polispatruller var på plats för att hålla förhör med eventuella vittnen. En stor folksamling samlades kring avspärrningarna enligt SVT:s utsända på platsen.

Polis rubricerar händelsen som försök till mord.

– Två personer har frihetberövats i ärendet, men om de är misstänka eller inte kan jag inte gå in på än, sade Katarina Rusin, presstalesperson hos polisen, kort efter att platsen spärrats av. 

Stor polisinsats på vid Rosengård Centrum efter att en man blivit skjuten och förts till sjukhus med ambulans. Foto: Mikael Nilsson

Vid 14-tiden anlände polisens tekniker till platsen och efter knappt en halvtimma kunde avspärrningarna hävas. Polisen gick då ut med information om att de två gripna personerna är vuxna män och att en av dem är den man som vårdas på sjukhus för sina skottskador.

Under eftermiddagen meddelar polisen att båda männen är anhållna för försök till mord. Mannen som tidigare vårdades på sjukhus är inte längre kvar där utan båda är i förvar hos polisen.

Två skottlossningar under ett dygn

Under natten mot lördagen skedde ytterligare en skottlossning på Ramels väg. Någon hade skjutit in mot en lägenhet. Fem personer befann sig inne i lägenheten varav tre var barn. Ingen i lägenheten träffades av skotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.