Rollen som Zlatan gav honom nytt mål i livet

Publicerad

Den 21-årige Granit Rushiti från Eslöv spelar Zlatan i den nya filmen ”Jag är Zlatan”. Barndomsdrömmen var att bli fotbollsspelare men efter en knäskada lades den drömmen på hyllan.

I samma veva som skadan fick Granit Rushiti erbjudandet att spela huvudrollen i filmen.

– När jag skadade mitt korsband för andra gången, hade jag ingenting att göra. Jag hoppade av skolan, sena nätter och jag gjorde massa dumheter. Sen kom rollen till mig, säger han.

Chansen att spela Zlatan Ibrahimovic på vita duken har gett Granit Rushiti en ny dröm – att bli skådespelare. Han hoppas på fler roller.

”Segt” att premiären skjuts upp

Filmen skulle haft premiär den 14 januari men sköts upp pågrund av pandemin. Det är andra gången premiären skjuts upp i Sverige.

– Första gången premiären sköts upp blev jag jätteirriterad. När det skedde igen tyckte jag det var segt men sånt är livet, säger han.

När Granit Rushiti träffade Zlatan Ibrahimovic i höstas fick Granit Rushiti höra några ord från Zlatan som gjorde honom stolt.

Se i klippet vad Granit Rushiti fick för respons från Zlatan Ibrahimovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.