Efterfrågan av dumprar har ökat vilket lett till att Volvo nu nyanställer 100 personer. Foto: Arkiv

100 nya tjänster hos Volvo i Braås

Uppdaterad
Publicerad

Volvo CE i Braås nyanställer 100 personer, meddelar företaget i dag. Bakgrunden är att personalbehovet inom områdena svets, montering och materialhantering har ökat. ”Det är väldigt glädjande för oss och regionen”, säger Jörgen Sjöstrand, platschef Volvo i Braås till SVT.

Volvo CE i Braås meddelade i dag en fortsatt stark marknadstillväxt inom dumpertillverkning. Det har lett till att fabriken i Braås förstärker produktionskapaciteten för att möta en ökad efterfrågan.

– Vi har en intressant produkt och en väldigt modern produktionsprocess. Här får medarbetarna möjlighet att vara med i ett team som med lokal förankring och globalt fokus bygger framtidens dumprar, säger Jörgen Sjöstrand, platschef Volvo Braås i ett pressmeddelande.

Växjö

Börjar med kvällsskift

Från den 1 oktober 2018 planerar företaget att köra igång med kvällsskift. Därför har företaget ett personalbehov på cirka 100 personer inom svets, montering och materialhantering. Volvo börjar omedelbart med rekrytering och upplärning för att vara redo till hösten.

– Den volymökning vi ser framför oss är kopplad till en väldigt stark konjunktur, men även det faktum att vi tar marknadsandelar är ett bevis på att våra produkter är väldigt uppskattade hos kunderna, säger Jörgen Sjöstrand, platschef i Volvo Braås.

Har tidigare varslat personal

Företaget har tidigare fått varsla medarbetare på grund av sänkt produktion.

Ser ni en risk med att nyanställa 100 personer?

– Vi har haft upp- och nedgångar men känner oss trygga i att det här är rätt beslut. Men det finns självklart aldrig några garantier, säger han till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet