En person har anhållits efter att ett barn hittats död på ett hotell i Växjö. Personen är anhörig till barnet, säger polisens presstalesman Robert Loeffel.

Dött barn hittat på hotell – en person anhölls

Uppdaterad
Publicerad

Ett barn hittades dött i Växjö under natten till tisdagen, något som Smålandsposten var först med att berätta. Enligt uppgifter till SVT har barnet hittats på ett hotell, och den misstänkta är en anhörig till barnet.

Polisen bekräftar att de utreder ett dödsfall i centrala Växjö, men vill inte uppge kön och ålder på de inblandade. Enligt Expressen rör det sig om en kvinna och hennes spädbarn.

– Vi kallas till en adress natten till tisdagen, tillsammans med ambulans. På platsen fanns en person som sedermera avled. Det var oklara omständigheter i samband med dödsfallet. Därför inledde vi en förundersökning om vållande till annans död, säger polisens presstalesman Robert Loeffel.

Misstänks ha vållat barnets död

En person frihetsberövades på plats, och anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för att ha vållat barnets död av oaktsamhet. Den anhållne personen är en anhörig till det döda barnet.

– Kriminaltekniker har jobbat på platsen under natten och vi kommer genomföra förhör med den misstänkte. Självklart kommer den avlidna personen genomgå obduktion, säger Robert Loeffel och fortsätter:

– Det är ett känsligt ärende på grund av omständigheterna.

Fotnot: Personen som anhölls släpptes senare men misstanka kvarstår

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.