Rizana Talic är socialchef i Växjö kommun som nu utreder kommunens del i händelsen. Foto: SVT

Barn dog på hotell – Växjös socialtjänst startar egen utredning

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ett litet barn hittades avlidet på ett hotell i Växjö den 26 september har socialtjänsten i kommunen startat en utredning kring händelsen. Parallellt med den pågår en polisutredning.

Socialchefen i Växjö kommun, Rizana Talic, kan inte uttala sig kring detaljer i det enskilda ärendet men säger att de har haft kontakt med barnets familj tidigare och därför behöver utreda socialtjänstens del i händelsen.

– Vi har fått kännedom om att barnet avlidit och därför utreder vi hur vi har jobbat med ärendet, säger Rizana Talic.

Skaffade fram hotellrummet

Händelseförloppet kring barnets död är oklart, liksom dödsorsaken. Något som förhoppningsvis polisutredningen kan ge svar på. Enligt uppgift till SVT så var det kommunen som hade skaffat fram hotellrummet där barnet dog.

– Vi brukar utreda när det är dödsfall inom socialtjänstens område. Vi måste titta på vad som hänt oavsett dödsorsak. När det är så pass allvarligt då gör man alltid en utredning kring den egna myndigheten, säger Rizana Talic.

Enligt socialchefen brukar en sådan utredning ta några veckor, men den är samtidigt beroende av vad polisen kommer fram till.

– Händelseförloppet måste kartläggas och dödsorsaken klargöras, men under tiden tittar vi på vår del av hanteringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.