11.48 på tisdagsförmiddagen larmades polisen till Teleborg centrumskola i Växjö. Foto: Carl Carlert.

Skolmisshandeln i Växjö – kniv tagen i beslag

Uppdaterad
Publicerad

Den 13-åriga pojke som misshandlade en 15-åring på en skola i Växjö kan ha använt kniv under misshandeln. Polisen bekräftar för SVT att man har tagit en kniv i beslag.

Under tisdagsförmiddagen var det stort pådrag vid Teleborgs centrumskola i Växjö. Flera polispatruller och två fordon med ambulanspersonal tillkallades på grund av att en elev misshandlades.

Det ska ha varit två pojkar, en 13-åring och en 15-åring, som börjat bråka vilket ska ha lett till att 13-åringen skadade den andra pojken med ett tillhygge. Ett tillhygge som enligt uppgift till SVT ska ha varit en kniv.

Kniv i beslag

Polisen ville under tisdagen vare sig bekräfta eller dementera de uppgifterna, men på onsdagsmorgonen släpper man nya uppgifter.

– Det finns lite uppgifter som tyder på att det ska ha använts kniv och vi har även tagit en kniv i beslag, säger Mattias Svensson jourhavande undersökningsledare.

Gärningsmannen greps kort efter misshandeln och 15-åringen fördes till sjukhus men kom undan med lindriga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.