En bild från polisens förundersökning visar att den dömda mannen hade flera vapen med sig i sin ryggsäck. Foto: Polisen

15 års fängelse efter attack med kniv mot styvdotter och hennes pojkvän

Publicerad

En 51-årig man döms för mordförsök på sin styvdotter och hennes pojkvän. Mannen gick till attack med en kniv mot det unga paret. Händelsen inträffade i maj i en bostad i Kalmar.

Mannen gick först till attack mot bonusdottern, men när pojkvännen gick emellan blev han istället måltavla. Pojkvännen blev knivhuggen nära hjärtat och fick livshotande skador.

Kniven som ska han använts vid mordförsöken. Foto: Ur polisens förundersökning
Kalmar

Enligt åtalet ska svartsjuka ligga bakom mordförsöket. Mannen var svartsjuk efter att hans förre detta fru träffat en ny och då attackerade han hennes dotter. 

Tingsrättens bedömer att gärningen inte var en impulshandling utan planerad. Därför är straffvärdet högt och mannen döms till 15 års fängelse. 51-årigen ska också betala skadestånd. Han döms att betala 240 000 kronor till sin bonusdottern och 296 000 kronor till pojkvännen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet