Foto: Johan Nilsson/TT

22 poliser lånas ut till Malmö

Uppdaterad
Publicerad

När den nya polisorganisationen trädde i kraft för drygt två år sedan har polisområde sydöstra Götaland fått låna ut flera poliser till Malmö. Anledningen är bland annat gränskontrollerna samt dödsskjutningarna som inträffat i Malmö.

Efter den senaste tidens dödsskjutningar i Malmö finns totalt åtta utredare från polisen i sydöstra Götaland, det rapporterar P4 Kalmar.

– Alla som försvinner påverkar det dagliga arbetet, det betyder att vi får prioritera hårdare och planera bättre, säger Patrik Oldin som är polisområdeschef till P4 Kalmar.

Till hösten kommer dessutom 14 uniformerade poliser att lånas ut för gränskommendering. Totalt handlar det om utlån av 22 poliser från polisområde sydöstra Götaland där delar av Kalmar län, delar av Kronobergs län och delar av Blekinge län ingår.

– Vi är med och hjälper till i Malmö. Just nu har vi nog åtta utredare som är och hjälper till med skjutningarna man haft där nere. För inte så länge sen hade vi 18, så det är i och för sig bättre men det är klart att det märks för oss, säger Patrik Oldin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.