Före detta kommunanställd åtalas för grov våldtäkt och kränkande fotografering

Uppdaterad
Publicerad

En före detta kommunanställd i Vimmerby som suttit häktad misstänkt för att ha våldtagit en äldre, funktionsnedsatt kvinna, och som också misstänks för ett tjugotal fall av kränkande fotografering åtalas nu.

Den man i 40-årsåldern som nu åtalas för grov våldtäkt och kränkande fotografering är hemmahörande i Vimmerby kommun. Han misstänks ha utsatt en äldre kvinna för grov våldtäkt i maj under förra året, men ska även ha tagit flera kränkande bilder genom att både filma och fotografera ett tjugotal andra kvinnor i deras bostäder.

Våldtäkten bedöms som grov i och med att han utnyttjat sin anställning vid hemtjänsten i Vimmerby kommun.

Vimmerby

Då han enligt åtalet visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att utnyttja kvinnornas skyddslösa ställning och oförmåga att ta hand om sig, trots att den åtalade mannen haft i uppgift att i sin anställning ta hand om kvinnorna.

Brotten har enligt åtalet skett mellan 2018 och 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vimmerby

Mer i ämnet