Foto: Tindra Englund/SVT

450 anställda påverkas när produktionen stoppats

Uppdaterad
Publicerad

Den brand som under natten rasade på Kährs i Nybro påverkar nu stora delar av företagets golvproduktion. Platschefen berättar att berörda anställda kommer att erbjudas ledighet eller få arbeta med andra uppgifter tills dess att produktionen kan återupptas.

Branden bröt ut efter att ett spånfilter fattat eld, och den spred sig vidare till ytterligare ett filter. Golvproduktionen på företaget kommer att ligga på is till och med onsdag till följd av händelsen

– Just nu  står produktionen stilla. Våra tekniker är inne och undersöker omfattningen av branden, men men inga personer har kommit till skada i alla fall, säger Samuel Dalén som är platschef på Kährs i Nybro.

Nybro

Vad vet ni om skadorna?

– Det vi vet är att vi har två skadade filter men den mest omfattande skadan just nu är att golvproduktionen står helt stilla.

Anställda erbjuds ledighet

Det är första gången en liknande händelse inträffat på golvfabriken i Nybro

– Nuvarande prognos är att vi går igång med full produktion under onsdagsdygnet. Sågverket är opåverkat, berättar Samuel Dalén.

Hur många anställda är det som påverkas?

– I storleksordning handlar det om 450 anställda som är direkt påverkade. De kommer att erbjudas ledighet eller andra arbetsuppgifter under tiden.

Kan inte möta kundernas förväntningar

Samuel Dalén berättar att de långsiktiga effekterna av branden inte kommer att påverka företaget i någon vidare utsträckning. Däremot är han orolig för kunderna nu när produktionen står stilla.

– På kort sikt påverkar det vår förmåga att möta våra kunders förväntningar. Det är det som är vårt fokus nu att så snart som möjligt komma tillbaka och kunna leverera mot våra kunders förväntningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nybro

Mer i ämnet