Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt Surley Pull, vd på Nybro Bostads AB, har de använt brevet under många år och att det är första gången som det kommit in synpunkter på det. Foto: SVT/pressbild

Efter kritiken – Nybro Bostads AB se över sina formuleringar i brevet

Publicerad

Surley Pull, vd på det kommunala bostadsbolaget Nybro Bostads AB beklagar att deras uppsägningsbrev har upprört känslor och de kommer nu se över sina formuleringar.

Yvette Heikka Muuka och hennes två syskon reagerade alla tre väldigt starkt på det brev som bostadsbolaget skickade ut till deras avlidna mamma.

I brevet kunde det tolkas som att deras avlidna mamma både skulle närvara vid besiktningen av lägenheten och vara beredd att visa lägenheten för nya hyresgäster. De kräver nu att de brev som skickas ut till dödsbon ska ändras.

Nybro

Använts under många år

På Nybro Bostads AB har de använt det generella brevet under många år, men det är första gången som det kommer fram synpunkter. Nu ska de titta på hur formuleringarna ser ut. 

– Syftet med breven är att de ska vara korrekta och sedan ska de naturligtvis ha en god ton, så att de landar väl hos mottagaren, säger Surley Pull, vd Nybro Bostads AB.

Hör Nybro Bostads ABs vd i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nybro

Mer i ämnet