Tatueraren Andreas Shüler gör Evelina Svenssons första tatuering. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

90 tatuerare från hela världen samlades i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

För sjunde året i rad arrangerades i helgen, 13 till 15 september, Kalmar tatueringsmässa. Med liveband på scenen och runt 90 tatuerare från hela världen lockades många att både öka på sina kroppsliga konstverk eller att tatuera sig för första gången.

Black-and-grey tatueringar, texter och färger kommer starkt när det gäller tatueringstrender. Och intresset för de oändliga alternativ som finns var stort på Kalmar tatueringsmässa.

– Min verksamhet har ökat från en verksam till fem verksamma på bara två år, säger tatueraren Andreas Shüler.

– Det går spikrakt uppåt, jag hinner inte med. Många bleker bort men då gör man nya, säger Daniel Nagy tatuerare.

När tatueringsmässan anordnades första gången kom det runt 600 besökare. Men intresset har mer än fördubblats genom åren och i år räknar man med att runt 1500 besökare kommit.

Mässan har från och med i år flyttats till Kalmarsalen och datumet för arrangemanget har också flyttats till två veckor tidigare.

Evelina Svensson passade på att göra sin första tatuering, något hon funderat på länge.

– Jag kommer inte att ångra mig, den ska sitta där hela livet, säger hon.

Tatueringen täcker hela vänster överarm och görs som ett mandala mönster med en rysk docka med blommigt mönster runt om.

– Jag är jättenöjd, Matrjosjka som dockan heter är rysk och jag är från Ryssland. Det var därför jag valde den här tatueringen. 

Gör det ont?

– Lite, men det ingen fara det är värt att göra lite ont, säger Evelina Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.