Åklagaren om hovrättsdomen: ”En lättnad”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen kom hovrättsdomen mot den man och den kvinna som under flera års tid våldtagit två små barn. Hovrätten valde att gå på tingsrättens linje men höjde fängelsestraffet för kvinnan med ett halvår. Åklagare Linda Caneus är nöjd med domen.

Det uppmärksammade barnvåldtäktsmålet i Kalmar län har beskrivits som ett av landets största. Något som åklagare Linda Caneus kan hålla med om.

– Ja, jag tror att det kan vara det. Att det är så här väldigt många gärningar hör inte till vanligheterna och inte heller att man har dokumentation i den här omfattningen. Det ser vi inte ofta, jag är har själv aldrig varit med om det.

Par misstänks ha producerat barnporr

Linda Caneus vittnar om lättnaden över att målet äntligen är avslutat. Hon vet dock inte om de dömda avser att överklaga till ännu högre instans.

– Jag har väldigt svårt att tänka mig att Högsta domstolen väljer att ta upp den typen av mål, så jag är ganska säker på att det är slutet. 

Hör åklagare Linda Caneus berätta om varför hon är nöjd med hovrättens dom i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Par misstänks ha producerat barnporr

Mer i ämnet