Aktivister drevar mot Kalmarpolitiker på Facebook

Uppdaterad
Publicerad

På Facebook uppmanar aktivister som kämpar för funktionsnedsattas rättigheter människor att ringa upp och konfrontera politiker och tjänstemän som varit inblandade i cp-skadade Emil Hellkvists fall.

– De har påbörjat ett krig i Sverige. Och vi har antagit den utmaningen, säger en av aktivisterna om politikerna som stiftar de lagar som berör landets funktionsnedsatta.

Nu har Roger Holmberg (S) och flera andra politiker och tjänstemän i Kalmar blivit måltavla för gruppens vrede. En aktivist som SVT talat med – som önskar vara anonym – berättar att de regelbundet startar kampanjer som går ut på att få mängder av människor att ringa upp och konfrontera politiker och tjänstemän som de anser motarbetar funktionsnedsatta på olika vis. Hon ser inga moraliska problem med att utsätta enskilda individer för dylika kampanjer.

Emil Hellkvist

– Nej , det gör jag inte. Så länge de inte har några moraliska problem med att utsätta alla de här individerna för åratal av processer för matpengar eller för andra sökta insatser.

SVT har erbjudit Roger Holmberg en möjlighet att uttala sig men han har avböjt att kommentera ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Emil Hellkvist

Mer i ämnet