Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Dödsfallet i Alvesta den 6 april blev det första i Region Kronoberg. Foto: Centers for disease control and prevention, EPA / TT

Äldre person död av corona i Alvesta – första dödsfallet i Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad
En äldre omsorgstagare har dött i covid-19 i Alvesta kommun. Personen bodde på en avdelning där det tidigare konstaterats coronasmitta, skriver kommunen på sin hemsida.

Det är det första dödsfallet i sjukdomen i Kronobergs län.

– Det är en allvarlig smitta för personer i den här målgruppen och vi har varit medvetna om att det bara var en tidsfråga innan vi skulle få vårt första dödsfall, men det känns naturligtvis tungt, säger Anneli Loberg, förvaltningschef omsorgsförvaltningen på hemsidan.

Den avlidne bodde på en avdelning där det sedan tidigare har bekräftats fall av Covid-19. Enligt kommunen har alla insjuknade omgående isolerats i sina egna lägenheter så snart de uppvisat luftvägssymtom. Personalen vistas eller arbetar inte någon annanstans under sitt arbetspass.

Vilket boende det handlar om går kommunen inte ut med, utan hänvisar till den medicinska sekretessen:

”Vi får inte peka ut den drabbade verksamheten och kan därför kan vi inte heller informera övriga boendes anhöriga”, skriver kommunen på sin hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet