En omsorgstagare i Alvesta har avlidit i covid-19. Foto: Centers for disease control and prevention, EPA / TT

Äldre person död av corona i Alvesta – första dödsfallet i Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad

En äldre omsorgstagare har dött i covid-19 i Alvesta kommun. Personen bodde på en avdelning där det tidigare konstaterats coronasmitta, skriver kommunen på sin hemsida.

Det är det första dödsfallet i sjukdomen i Kronobergs län.

– Det är en allvarlig smitta för personer i den här målgruppen och vi har varit medvetna om att det bara var en tidsfråga innan vi skulle få vårt första dödsfall, men det känns naturligtvis tungt, säger Anneli Loberg, förvaltningschef omsorgsförvaltningen på hemsidan.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Den avlidne bodde på en avdelning där det sedan tidigare har bekräftats fall av Covid-19. Enligt kommunen har alla insjuknade omgående isolerats i sina egna lägenheter så snart de uppvisat luftvägssymtom. Personalen vistas eller arbetar inte någon annanstans under sitt arbetspass.

Vilket boende det handlar om går kommunen inte ut med, utan hänvisar till den medicinska sekretessen:

”Vi får inte peka ut den drabbade verksamheten och kan därför kan vi inte heller informera övriga boendes anhöriga”, skriver kommunen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet