Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mohammad Hindawi både pluggar och jobbar samtidigt för att uppfylla drömmen om att bli undersköterska. Starta klippet och hör honom berätta på vilket sätt Äldreomsorgslyftet hade kunnat underlätta i hans liv. Foto: Hazem Dakel/SVT

Mohammad studerar heltid och jobbar samtidigt: ”Väldigt stressigt”

Uppdaterad
Publicerad

Mohammad Hindawi kämpar för att vidareutbilda sig inom äldreomsorgen. Han studerar på heltid, men för att få ekonomin att gå ihop jobbar han även heltid. Det är slitsamt och han hade gärna velat få den möjlighet att studera på arbetstid som Äldreomsorgslyftet gav.

– Det skulle ha varit lättare för mig att jobba 50% och studera 50%, men jag fick inte chansen, säger Mohammad Hindawi.

Han berättar om svårigheter han stött på under studierna.

– Flera gånger har jag behövt göra om prov och jag har inte tid att lämna in mina läxor till min lärare eftersom jag arbetar, och har familjen att ta hand om. Det är väldigt jobbigt och stressigt.

Vill utbilda sig till undersköterska

Stressen över att jobba och plugga samtidigt gör att Mohammad Hindawi varit osäker på om han skulle fortsätta med sina studier. Han berättar att han känt frustration, men också en oro över att förlora chansen att bli undersköterska.

– Jag vill ha en stabil jobbsituation i framtiden för att försörja min familj.

Det här är Äldreomsorgslyftet

Äldreomsorgslyftet är en statlig satsning som syftar till att höja kompetensen inom äldreomsorgen genom utbildning och kompetensutveckling för undersköterskor, vårdbiträden och första linjens chefer.

Men nu i år 2023 löper den treåriga satsningen ut och det är ännu oklart om den kommer att förlängas eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet