Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan berättar Centerpartiet, Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna om vad de tror skulle få fler att flytta till kommunen. Foto: Frida Lindhe / SVT

Så ska man få fler att flytta till Högsby – hör politikernas svar

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Högsby kommun har och har haft det tufft med vikande befolkningssiffror under en längre tid. Alla partier med mandat i kommunen är överens om att det här är ett problem och om deras parti fick bestämma skulle det här göras för att få fler att flytta till kommunen:

Kristdemokraterna: ”Fortsätta bygga och renovera”

– Vi vill möjliggöra och skapa förutsättning för flytt från villa till lägenhet. Då kan nya barnfamiljer köpa villor i kommunen, skriver Heléne Danielsson (KD), som är ordförande för Kristdemokraterna i Högsby i ett mejl.

Moderaterna: ”Underlätta och stötta företagande”

– Kommunen måste tillsammans med regeringen underlätta och stötta företagande och möjligheten att utveckla dessa. Det är avgörande för landsbygdens framtid, skriver Anders Svensson (M), ordförande för Moderaterna i Högsby i ett mejl.

Vänsterpartiet: ”Gör det trevligt för både turister och boende”

– Vi vill bygga upp tornet vid Abodaklint, få till en handikappsanpassad badplats och utveckla Musik- och kulturskolan, skriver Tommy Palmgren (V, som är ordförande för Vänsterpartiet i Högsby i ett mejl.

I klippet ovan berättar Centerpartiet, Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna om vad de tror skulle få fler att flytta till kommunen.

2022 (31 mars) 5 611 

2021 5 645 

2020 5 731 

2019 5 921

Källa: Statistiska centralbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet