Foto: TT

Allt fler äldre tar plats på nätet

Publicerad

Allt fler äldre är aktiva på nätet. Det visar Internetstiftelsens senaste rapport om svenskarnas liv under pandemin.

Enligt rapporten som kom i mitten av december visar det sig att allt fler äldre är aktiva på nätet. Pensionärer använder stömmade tjänster av olika slag i högre omfattning än tidigare och har också börjat e-handla allt mer.

– Coronapandemin är oerhört tragisk och sorglig. Samtidigt har nedstängningen av delar av samhället för att minimera smittan också bidragit till en historisk beteendeförändring. Utvecklingen har bidragit till att snabba på digitaliseringen på ett sätt som vi tidigare inte trodde var möjligt, säger Jannike Tillå, kommunikationschef på Internetstiftelsen i ett pressmeddelande.

Internetsstiftelsens rapport visar också att allt fler äldre är aktiva med hjälp av sociala medier, men att det fortfarande finns grupper som inte är en del av det digitala samhället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.