Johan Herdeby är handlare på ICA Maxi i Växjö. Han märker tydligt att kunderna har ändrat sina vanor när de handlar. Det märks då många hyllor är helt tömda på vissa varor. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Allt fler butikshyllor gapar tomma

Uppdaterad
Publicerad

I en av Växjös större livsmedelsbutiker gapar vissa hyllor tomma. Pasta och ris är varor som har haft en strykande åtgång.

Johan Herdeby är vice handlare på ICA Maxi i Växjö och han ser tydligt effekterna i butiken efter coronalarmet.

– Kunderna har bunkrat upp vissa varor som ris och pasta och vissa konserver. Man köper hem ett litet buffertlager, och på dessa varor har vi haft en mångdubblad försäljning.

Coronapandemin

Många av hyllorna där pasta och ris brukar stå är helt tomma, bara namnet på varorna står kvar på hyllkanten. Men det är många kunder som inte har hamstrat utan fortsätter att handla som de alltid har gjort. Yvonne Wetterling är en av dem som brukar handla här.

– Jag har inte förändrat mina vanor, inte så speciellt mycket. Jag tror också att vi har lite för mycket hysteri och jag är rädd att hysterin är mycket värre än vad sjukdomen är säger Yvonne Wetterling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet