Arkivbild. Foto: TT

Älmhult vill få fler att släcka – inga adventsljusstakar i kommunhuset

Uppdaterad
Publicerad

Älmhultsborna kommer inte kunna se adventsljusstakar lysa upp kommunhuset i år. Kommunen har bestämt att julbelysning inte ska användas på kontor och allmänna utrymmen i kommunhuset.

”Det är små saker som var för sig ger en liten effekt”. Så skriver kommunens kommunikationschef Magnus Källström i ett mejl som gått ut till alla kommunanställda i Älmhult.

Personalen uppmanas att släcka lamporna, och att inte använda dekorationsbelysning i kommunens fönster.

– Det här får man mer se som en symbolhandling, för att visa att vi gör något och inte minst inspirera till att inte ha lampor tända i onödan, skriver kommunchef Susann Pettersson i ett meil till SVT Småland.

Julgran och julbelysning kvar i centrum

Utomhusbelysningen kommer däremot lysa som vanligt, och skolor och särskilda boende omfattas inte av de strikta elbesparningarna.

– Vi ska INTE stänga ned julbelysningen i Älmhult, varken julbelysning i centrum eller julgranen som vi just nu annonserar efter, skriver Susann Pettersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Älmhult

Mer i ämnet
Mer Småland
Mer Nyheter