Foto: SVT

Sparkad vd polisanmäler Älmhults kommunchef för förtal

Uppdaterad
Publicerad

Älmhults kommunchef, Roland Eiman, har polisanmälts för förtal av det kommunala bostadsbolagets förra vd.

Den 23 januari sparkades Älmhultsbostäders vd, Tore Vestergård. Orsaken var enligt styrelsen upprepade problem med arbetsmiljön under lång tid.

– Jag fick besök av personal som jobbar på bostadsbolaget. De berättade om missförhållanden genom en rad olika händelser. Den informationen förde jag sedan vidare till styrelsen som agerade och tog beslutet att avskeda Vestergård, säger Roland Eiman, kommunchef.

Älmhult

”Inte det minsta orolig”

En av historierna som de anställda berättade handlade om hur Tore Vestergård ska ha trakasserat någon på tåget mellan Osby och Älmhult. Det är också den händelsen som nu ligger till grund för polisanmälan, enligt Smålänningen.

– Den historien är bara en detalj i det stora hela. Det enda jag har gjort är att föra den vidare till styrelsen. Jag förstår inte hur det kan vara förtal.

Roland Eiman oroas inte över att han nu är polisanmäld.

– Det får stå för honom. Jag känner mig inte det minsta orolig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Älmhult

Mer i ämnet