Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Supportrarna som SVT Småland träffade på söndagen vill inte tänka för mycket på de krav som följer av att laget i praktiken är klara för högsta ligan.

Supportrarna inte oroliga för att hallen i Alstermo är liten för högsta ligan

Uppdaterad
Publicerad

Att handbollshallen i Alstermo är för liten är inget som verkar bekymra de supportrar som SVT Småland träffade dagen efter att laget i praktiken säkrat sin plats i högsta serien.

På lördagen stod det så gott som klart att Amo Handboll vinner herrallsvenskan och därmed går upp i Handbollsligan nästa säsong. Och de supportrar som SVT Småland träffade på i hallen på söndagen var lyckliga men framför allt stolta.

– Det är ofattbart att Alstermo ska vara ett av de bästa lagen i hela Sverige. Man tjatar om det hela tiden att det bor 800 här men det är verkligen helt sjukt, säger Erica Wiktorsson som var en av de som var med och hejade fram laget i Halmstad.

Krav på 2 500 vid nybyggnation

Men Amokabel-hallen, som hemmaarenan heter, rymmer bara runt 550 personer i publiken. För spel i högstaligan kräver Handbollförbundet att det ska finnas plats för 1500 personer. Och vid en nybyggnation, som det tidigare varit tal om för Alstermo, ska det helst finnas 2500 platser.

Men Erica Wiktorsson, som själv jobbar inom en av de företagskoncerner som varit med och sponsrat den nuvarande hallen, ser också en risk med att hallen blir för stor.

– Vi får ett jäkla tryck här. Det får inte vara en för stor hall liksom. Då tappar vi känslan och den är en viktig del. Att vi kan få det här trycket där man får med hela publiken och att det är jobbigt att komma hit liksom, säger hon med ett leende.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.