Alve, 10 i hårdträning inför SM i Karting: ”Ska köra många varv”

Uppdaterad
Publicerad

Motorbanan Skogstorp utanför Kalmar står i år värd för SM – ett mästerskap man inte haft på 16 år. Med många lokala talanger, och en anrik historia inom karting hoppas Kalmar motorklubb att man återigen ska bli ett stort namn på mästerskapsscenen.

Gokart, eller karting som det heter, har körts på Skogstorp norr om Kalmar sedan 1960-talet. Under storhetstiden på 70- och 80-talet hölls VM två gånger här och bland annat körde Formel 1-legenden Ayrton Senna sin sista VM-turnering i karting här 1982.

Men sedan 2006 har inget större mästerskap hållits här – förrän nu. I augusti väntas 300 startande komma till SM i Kalmar. En av dem är 10-åriga Kalmarbon Alve Strömberg, som tävlat i karting förr men kör sitt första SM någonsin. Han blir då yngst i sin klass, J60 (Junior 60).

Kalmar

– Det blir mycket tuffare tror jag.

Vad behöver du öva på?

– Jag tror jag behöver träna mer på J60 och att köra om, säger han.

Hur ska du göra det?

– Åka ut till banorna och köra en massa varv.

Se Alve och flera andra SM-hopp från Kalmar motorklubb i full fart på Skogstorp i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet